Hříbkové rizoto

teplá kuchyně
1 porce

Ingredience

  • 60 g rostlinného tuku Flora Gold
  • 1 menší cibule
  • 80 g rýže carnaroli
  • 50 ml bílého vína
  • 25 g sýru Gran Moravia
  • sůl dle chuti
  • zeleninový vývar dle potřeby
  • 20 g sušených hub (nejlépe hříbků)
  • menší hrst nasekané plocholisté petrželové natě

Návod k přípravě

  1. Houby namočíme na 30 minut do vody.
  2. V hrnci rozpustíme rostlinný tuk Flora Gold a na mírném ohni zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli.
  3. Přisypeme rýži a dobře promícháme.
  4. Podlijeme zeleninovým vývarem, přidáme okapané houby a víno.
  5. Za stálého míchání pomalu vaříme, abychom rizoto nepřipálili a rovnoměrně se nám provařovalo.
  6. Jakmile rýže vsákne většinu vývaru, znovu ji mírně podlijeme vývarem a to několikrát opakujeme.
  7. Rýži vaříme na skus do krémové konzistence.
  8. Nakonec rizoto zjemníme rostlinným tukem Flora Gold, posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia a promícháme.
  9. Dle chuti osolíme.
  10. Hotové rizoto zdobíme nasekanou plocholistou petrželovou natí.