Mrkvový koláč

teplá kuchyně
4 porce

Ingredience

  • 3 vejce
  • 150 g třtinového cukru
  • 100 g rostlinného tuku Flora Gold
  • šťáva a kůra z jednoho citronu
  • 150 g špaldové mouky
  • 1 kypřicí prášek
  • 80 g strouhaného kokosu
  • 170 g farmářské strouhané mrkve
  • 3 lžíce rozinek
  • moučkový cukr na posypání

Návod k přípravě

  1. Smícháme vejce, cukr, rozpuštěný rostlinný tuk Flora Gold, kůru a šťávu z jednoho citronu a vyšleháme do pěny.
  2. Postupně přidáváme mouku, kypřicí prášek, kokos, mrkev a rozinky.
  3. Do formy na koláč vložíme pečicí papír a na něj nalijeme těsto.
  4. Pečeme na 180°C asi 40 minut.
  5. Před podáváním posypeme cukrem.